Exit WordPress

(dit betrof het beëindigen van mijn vorige installatie van WordPress, hoewel ik inmiddels terug ben bij WordPress blijft de motivatie gelden)

Voor een groot aantal jaren ben ik een echte adapt geweest van WordPress.

WordPress is van huis uit een BLOG-tool dat met wat trucks kon worden ingezet als CMS. Door de ruime beschikbaarheid aan plug-ins bracht het veel mogelijkheden en met wat PHP knutselen kon je eigen toevoegingen maken.

Maar de laatste tijd vereist WordPress vaker een update dan dat er naar gekeken wordt en wordt het pakket zo uitgebreid dat ik het overzicht niet meer zie. Meer geschikt voor een full-fletched nieuws site dan voor mij, als kleine een-persoons gebruiker.

Vandaar dat ik over schakel naar een klein, snel en overzichtelijk pakket als PicoCMS. Een pakket op basis van platte tekst bestanden (volgens Markdown (.md) format) en geen geneuzel meer met databases. Dus: eenvoudiger te back-upen.

Ik heb nog een boel te leren omdat de Markdown regels weer net even anders zijn en de scripting taal nog uitgezocht moet worden. Maar tot op heden is de leercurve minder stijl dan die van WP.

Daarom zullen jullie mij nog een tijd bezig zien met dit nieuwe systeem.

Bastiaan Vogel is opgeleid als Civiel Ingenieur, heeft een uitgebreide ervaring als Inspecteur, Adviseur Beheer en Onderhoud en Asset Management Systems. Werkt sinds 2007 als zelfstandige bij diverse organisaties zoals Rijkswaterstaat en Aannemers. Sids enige tijd is zijn diensten pakket uitgebreid met fotografie. In zijn vrije tijd speelt Bastiaan muziek (cello/trombone/shakuhachi)